Home مشاهیر و بزرگان سادات حضرت آیت الله العظمي میر سید علی احمد حجت

حضرت آیت الله العظمي میر سید علی احمد حجت

15
1
میر سید علی احمد حجت

حضرت آیت الله العظمي میر سید علی احمد حجت

آیت الله العظمی سید احمد کابلی مشهور به میر علی احمد حجت در حدود سال های ۱۳۰۷ یا ۱۳۰۸ هجری قمری در کابل متولد شد.

نسب ایشان به سید حسن آقا که مرقد مطهرش در گردیز زیارتگاه خاص و عام است رسیده و سپس از طریق حضرت ابراهیم مرتضی به امام همام حضرت امام موسی بن جعفر (ع) منتهی می شود.

ایشان سال‌های متمادی از عمر شریف خود را در راه تحصیل علوم دینی در حوزات علمیه مشهد مقدس، قم و نجف اشرف گذراند.

مرحوم آیت الله حجت پس از اتمام تحصیل و رسیدن به مقام عالی و رفیع اجتهاد تصمیم گرفت به وطن برگردد تا برای نجات مذهب و پیاده شدن احکام آن خدمت نموده و دین خود را نسبت به اسلام و تشیع ادا نماید.

ایشان دارای اجازه اجتهاد از علمای بزرگ جهان تشیع از جمله حضرت آیت الله العظمی شیخ ضیاء الدین عراقی و نیز حضرت آیت الله العظمی سید ابوالحسن اصفهانی بودند.

وی پس از بازگشت به کابل اقدام به تأسیس تکیه‌خانه عمومی چنداول نمود که تاکنون یک مرکز مشهور دینی برای برگزاری جلسات وعظ، درس و مجالس دینی در میان شیعیان کابل می‌باشد.

آیت‌الله حجت همچنین متولی اعمار بارگاه مشهور سخی در منطقه کارته سخی کابل و برگزاری مراسم و مناسک دینی در آن محل می‌باشد.

در ماه ثور سال 1394 و در آستانه چهل و یکمین سالروز درگذشت آیت‌الله العظمی حجت، همایش یادبودی از فعالیت‌های ایشان در کابل برگزار شد که رئیس جمهور محمد اشرف غنی در پیامی به این همایش در مورد ایشان گفت: «عالم ربانی حضرت آیت الله العظمی میر علی احمد حجت کابلی در پاکی و قداست نفس زبانزد خاص و عام بودند و در نشر معارف اسلامی، ایجاد همبستگی، برادری و برابری و فضای اخوت بین تمام مذاهب اسلامی تلاش‌های بسیاری نمودند.»

ایشان در شب پنج شنبه 12 ثور 1352 هجری شمسی در حالی که از عمر شریف و پر بار ایشان تقریباً ۸۵ سال گذشته بود، دار فانی را وداع گفته و در جوار رحمت پروردگار خویش به ملاء اعلی پیوستند.

رهبری که خود به تنهایی برای پیشبرد اهدافش اقدام کرد،درمقابل هربلاومشکلی خود سینه سپرکردو به تنهایی برای مناظره باعلمای اهل سنت میرفت و همه رامجاب می ساخت.۷۲ بار به ارگ بردنش که خود میگفت: احتمال برگشت نداشتم اما با جواب های منطقی به سران حکام وعلما طراز اول آن دوران پیروز بر می گشت.

رهبری که اجازه نداد ازبینی مردمش خون بیاید وکسی به خاطر او به زندان بیافتد(علامه فقید آقای بلخی ره وقت از زندان آزاد گردید،خدمت آقای حجت تشریف آورد و فرمود:شما سرکها را قیر ریزی کردید،وماامروز موترهای خود روی آن می رانیم،)

درتمام امور درکنار مردمش بود،پیاده میرفت و ساده ترین غذا را میل میکرد وفرق بین فقیروغنی نمی گذاشت .رهبری که فعالیت را ازصفر آغاز نمود، و بنیان گذار بزرگترین حوزه علمیه گردیدوصدهاشاگرد تربیت کرد تا جائیکه علامه ی شهیدحضرت ایة الله سیدمحمدسرور واعظ ره فرمود: علمای افغانستان یابلاواسطه ویا مع واسطه شاگرد آیت الله العظمی حجت هستند.

اوکه به دلیل تلفیقی که بین جامعه شیعه و سنی ایجادکرد، عالم برجسته ی اهل سنت شهید ابراهیم مجددی ره در روز وفات ایت الله حجت بالای قبرش سخنرانی نمود و چنین گفت: آقای میرعلی احمد حجت تنها برای جامعه شیعه نیست،بلکه متعلق به جامعه سنی و شیعه است.

بیوگرافی کوتاه عالم اعلم و دوستدار واقعی اهل البیت علیهم السلام و دوستدار واقعی مکتب اهل البیت علیهم السلام سید بزرگوار آیت الله العظمی سید میر علی احمد حجت رحمة الله علیه .

1 COMMENT

  1. […] حضرت آیت‌الله سید محسن حجت (دام ظله) با ارادت ویژه به اهل بیت (علیهم‌السلام)، نقش مهمی در گسترش محبت و معرفت به سیره معصومین در جامعه داشته‌اند. برنامه‌های دینی و فرهنگی که تحت نظارت ایشان برگزار شده است، همیشه بر پایه ترویج آموزه‌های اهل بیت و تبیین جایگاه آن‌ها در اسلام بوده است. این تلاش‌ها، تأثیر عمیقی بر ارتقای سطح معنوی و اخلاقی جامعه داشته است. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here