زندگینامه سید شفیق الله “سادات”
نام و تخلص: سید شفیق الله سادات فرزند سید اسدالله
تاریخ تولد: 12 میزان 1370 هجری شمسی (4 اکتبر 1991 میلادی)
محل تولد: قریه تکانه، ولسوالی جلریز، ولایت میدان وردک، افغانستان
سید شفیق الله سادات یکی از شخصیتهای برجسته و فعال در عرصههای اجتماعی، سیاسی، و آموزشی در افغانستان است. وی از جوانان پیشرو و تأثیرگذار در زمینه تثبیت هویت سادات و جایگاه اجتماعی-سیاسی این قوم به شمار میرود. فعالیتهای وی در حوزههای مختلف از جمله آموزش، پژوهش، و تأسیس سازمانهای اجتماعی، تأثیر قابل توجهی در جامعه افغانستان داشته است.
تحصیلات و تحصیلات عالی
سید شفیق الله سادات دو لیسانس در رشتههای مختلف دارد. او از دانشگاههای معتبر افغانستان فارغالتحصیل شده است:
لیسانس در رشته انجنیری سیول
لیسانس در رشته حقوق و علوم سیاسی
و همچنین موفق به اخذ مدرک ماستری در روابط بینالملل از دانشکده علوم سیاسی دانشگاه کاتب گردیده است.
تجربیات کاری و فعالیتهای اجتماعی
سید شفیق الله سادات از سال 1391 به عنوان استاد در اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی مقرر گردید و تاکنون در این اداره به خدمت مشغول است. وی علاوه بر فعالیت در این اداره، در حوزه پژوهش روابط بینالملل نیز فعالیتهای زیادی داشته و در برخی از پوهنتونهای خصوصی در کابل و مزار شریف تدریس نموده است.
مؤسس و بنیانگذار سازمان اجتماعی طلوع اندیشه
در سال 1395، سید شفیق الله سادات سازمان اجتماعی طلوع اندیشه را تأسیس کرد. این سازمان با هدف بررسی و تحلیل چالشهای اجتماعی در جامعه افغانستان و ارائه راهحلهای تحقیقی به راه افتاد. سازمان طلوع اندیشه به زودی به یکی از نهادهای معتبر در زمینه ارتقای آگاهی اجتماعی و فرهنگی تبدیل شد.
تلاشهای برجسته در زمینه تثبیت هویت سادات
استاد سید شفیق الله سادات یکی از فعالان برجسته در عرصه تثبیت هویت سادات و ارتقای جایگاه اجتماعی-سیاسی این قوم است. وی به عنوان مؤسس و عضو گروههای مختلف اجتماعی و سیاسی در این زمینه فعالیت کرده است. از جمله اقدامات مهم وی میتوان به:
گروه 12 نفری تثبیت هویت سادات
دفتر انسجام سادات افغانستان
اشاره کرد که همگی در جهت حفظ و تقویت هویت سادات و مبارزه برای جایگاه بهتر این قوم در جامعه افغان فعالیت میکنند.
پیام استاد سید شفیق الله سادات برای عموم جامعه سادات
سید شفیق الله سادات برای عموم جامعه سادات پیام روشنی دارد و معتقد است که باید از تاریخ درس بگیریم و به آینده با دقت نگاه کنیم. وی میگوید:
“اقوام گرامی سادات! از تاریخ باید عبرت بگیرید و از خواب غفلت برخیزید. مسأله تثبیت هویت امروز حل شده است. حالا زمان آن است که هر گونه بازی شما، جایگاه نسلهای بعدی را در مناسبات قدرت تعیین میکند. اگر خوب بازی کردید، آینده واضح و روشن است و اگر بد بازی نمودید، باز هم تاریخ در انتظار شما خواهد بود. مثل دوران جمهوریت که دیگران در ارگ قدرت لابی و تقسیم میکردند، اما جوانان سادات سرگردان بودند که مبادا هویت شان در معرض حذف قرار گیرد. باز هم تأکید میکنم، زمان آن فرا رسیده است که جامعه سادات توجه جدی به دو نکته زیر داشته باشند.”
نکته اول:
“جوانان، نخبگان، بزرگان، پدران و مادران سادات باید تلاش کنند تا فرزندانشان با تحصیلات عالی و تخصصی بزرگ شوند. تحصیل سبب میشود که فرزندانشان از این مسیر بتوانند به آگاهی و توانمندی، ایجاد فرصت شغلی، توانایی تغییر جامعه و منابع اقتصادی دست پیدا کنند که در آینده در مناسبات افغانستان نقش مهمی بازی کنند. دانش در عصر حاضر یکی از منابع قدرت به شمار میرود.”
نکته دوم:
“قبلاً اشاره نمودم که مسأله هویت سادات تثبیت شده و دیگر جای بحث و گفتگو نیست. اکنون زمان آن است که جایگاه قوم سادات را در میان اقوام قدرتمند افغانستان تثبیت کنیم. نکته قوتی که سادات دارند این است که زمینه پذیرششان در میان دو قوم بزرگ افغانستان فراهم است و فرصت بسیار خوبی است که نخبههای سادات متوجه باشند که نباید اجازه دهند حلقات داخلی و خارجی سبب خدشهدار شدن این روابط حسنه گردد. همچنین جوانان سادات باید با دقت و هوشیاری تمام به پیرامون خود نگاه کنند و نباید از الگوی ناقص که برخی از نخبههای هزاره در سطح اجتماع ایجاد کردهاند، تقلید کنند. هزارهها با پشتونها جنگ دارند، با تاجیکان جنگ دارند، با سادات جنگ دارند. یعنی در کل با کی است که آنها سر ستیز ندارند؟ این بدترین وضعیتی است که آنها درگیر آن هستند. چرا که جنگ انواع هزینهها را بر شما تحمیل میکند و سادات توان پرداخت این هزینهها را ندارد. خاطرنشان میکنم که در عرصه سیاسی، دوست و دشمن دایمی وجود ندارد. آنچه که دایمی است منافع است. پس هر طرفی که منافع ما را تأمین کرد، دوستان ما هستند و اگر طرفی منافع ما را به چالش کشید، دشمنان ما هستند.”