واکنش‌های زنجیره‌ای به ساختار مجمع ملی برای نجات افغانستان؛ روند فکری انقلاب سبز پیشتر هشدار داده بود

در پی انتقادها از ساختار و شیوه مدیریت مجمع ملی برای نجات افغانستان، جبهه مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود و حزب جمعیت اسلامی به رهبری صلاح‌الدین ربانی رسماً اعلام کردند که همکاری خود را با این مجمع پایان داده‌اند. این واکنش‌ها تنها چند روز پس از آن صورت می‌گیرد که روند فکری انقلاب سبز افغانستان، با انتشار بیانیه‌ای، نسبت به حذف ساختاری سادات و تداوم انحصارگرایی در ترکیب این مجمع هشدار داده بود.

متن کامل خبر:

مجمع ملی برای نجات افغانستان، که در ماه قوس سال گذشته از سوی شماری از چهره‌های برجسته مخالف طالبان شکل گرفت، این روزها با موجی از انتقاد و اعلام جدایی از سوی جریان‌های مهم سیاسی مواجه شده است.

روز سه‌شنبه، جبهه مقاومت ملی افغانستان اعلام کرد که به دلیل «عدم رعایت ملاحظات ساختاری، پالیسی و شیوه مدیریتی» از ادامه همکاری با این مجمع صرف‌نظر کرده است. به گفته یک منبع معتبر در این جبهه، تعیین عمر داوودزی به عنوان رئیس اجرایی، از جمله عوامل اصلی اختلاف عنوان شده است.

در بیانیه جبهه مقاومت آمده است:

«ادامه مسیر کنونی مجمع، نه به نفع مردم افغانستان است و نه به تقویت جریان‌های مخالف طالبان کمک می‌کند.»

حزب جمعیت اسلامی نیز با انتشار بیانیه‌ای همسو، تأکید کرد که به دلایل سیاسی، فنی و با توجه به واقعیت‌های حوزه مردمی، مبانی و ساختار کنونی مجمع قابل اتکا نیست و این حزب هیچ‌گاه در تصمیم‌گیری‌های آن مشارکت نداشته است.

پیش از این تحولات، روند فکری انقلاب سبز افغانستان در تاریخ ۱۹ اپریل با صدور یک بیانیه رسمی، نسبت به آن‌چه «ترکیب تبعیض‌آمیز و حذف ساختاری سادات» خوانده بود، هشدار داده و اعلام کرده بود که ادامه این روند، مشروعیت سیاسی و اجتماعی مجمع را زیر سؤال خواهد برد.

در آن بیانیه آمده بود:

«سادات و سایر گروه‌های حذف‌شده نیازی به منت‌گذاری سیاسی ندارند؛ بلکه با تکیه بر تاریخ، ظرفیت و جایگاه‌شان، حق دارند در تصمیم‌گیری‌های ملی سهم برابر داشته باشند.»

این جریان عدالت‌محور، ضمن هشدار نسبت به تکرار انحصارگرایی، بر تشکیل نهادهایی شفاف، مردمی و مشارکت‌محور تأکید کرده بود—نگرشی که اکنون از سوی سایر جریان‌های سیاسی نیز تکرار می‌شود.

در کنار این، جبهه آزادی افغانستان نیز اعلام کرده است که هیچ‌گاه عضو این مجمع نبوده و چنین گزارش‌هایی را شایعه دانسته است. این جبهه در عین حال، بر همکاری با جریان‌های ضد طالبان تأکید کرده است.

اکنون با فاصله زمانی اندک، به نظر می‌رسد که نگرانی‌هایی که نخست توسط روند فکری انقلاب سبز مطرح شده بود، به یک گفتمان فراگیر در میان نیروهای مخالف طالبان تبدیل شده است.

📎 برای مطالعه متن کامل بیانیه روند فکری انقلاب سبز:
https://enqelabsabz.com/4161

About روند فکری انقلاب سبز

Check Also

برفباری در هندوکش-هیمالیا به پایین‌ترین حد در ۲۳ سال گذشته رسید؛ بحران آب در راه است

کاهش برفباری در هندوکش-هیمالیا به پایین‌ترین سطح در ۲۳ سال گذشته؛ تهدید جدی برای منابع …

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *